Uw reu laten castreren of toch niet ??

Veel mensen met een reu komen voor de keuze : laat ik hem castreren of niet ?

Een keuze die vaak niet makkelijk is. Hoewel de ingreep niet zó groot is, is het niet nodig een reu zonder reden te laten castreren ! Daar moet wel een reden voor zijn. Een castratie kan je niet even uitproberen - een chirurgische castratie is definitief !

Tegenwoordig is een tijdelijke castratie mogelijk : een zogenaamd implantaat genaamd Suprelorin !

Een implantaat (zo goot als een chip of rijstkorrel) wordt onderhuids ingebracht - uw hond merkt hier weinig van.

Na 1 - 4 weken gaat de werking in - de productie van het mannelijk geslachtshormoon (testosteron) wordt sterk verlaagd en uw hond wordt onvruchtbaar én het vervelende reuengedrag is verdwenen of sterk verminderd. De werking houdt minimaal 6 maanden aan maar soms wel een jaar. Er zijn geen ongewenste bijwerkingen. Het implantaat lost na verloop van tijd op en raakt vanzelf uitgewerkt. Zo is het mogelijk een reu tijdelijk te castreren ! Als het implantaat is uitgewerkt kunt u kiezen om nogmaals een implantaat te laten plaatsen, uw reu echt te laten castreren óf (voorlopig) niets te doen !

 

Contactgegevens

  • Kerkplein 19
  • 4373 AA Biggekerke
  • 06 51 91 01 30
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Acties

Actie : chippen (inclusief registratie) van uw kat bij vaccinatie of castratie of sterilisatie voor slechts 35,00 Euro

Karin voor dieren - dierenarts voor gezonde dieren - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Elloro