Diensten

Hier treft u een overzicht en korte uitleg van de diensten waarvoor u met uw gezonde huisdier bij Karin voor dieren terecht kunt. De lijst is niet compleet – wilt u voor iets anders komen aarzel dan niet om contact op te nemen en het te bespreken. Karin voor dieren behandelt alleen niet spoedeisende zaken bij gezonde dieren.  Als richtlijn kunt u aanhouden dat – wanneer  een behandeling niet persé binnen een week hoeft plaats te vinden – Karin voor dieren dan de perfecte partner is voor u én uw huisdier ! Dus in dat geval : bel, sms, whatsapp of mail om een afspraak te maken.
Voor meer spoedeisende onderzoeken en behandelingen adviseer ik contact op te nemen met Duintop Dierenkliniek in Middelburg via telefoon 0118-226830. Meer informatie vindt u op de website van Duintop.

Inentingen

Vaccinaties voor katten, honden, fretten en konijnen tegen een aantrekkelijk tarief ! De inenting is altijd inclusief een gezondheidskontrole – uw huisdier wordt helemaal nagekeken, eventuele problemen worden besproken én als u dat op prijs stelt krijgt u vrijblijvend advies over voeding, verzorging en behandeling tegen vlooien en wormen.

Consulten

Onderzoek, bespreking en behandeling van allerhande niet spoedeisende zaken waar uw huisdier niet echt ziek van is. U kunt een afspraak maken voor kleine problemen zoals huidirritatie, een lichte kreupelheid of een aanhoudend vies oor. U bent welkom bij Karin voor dieren !

Castratie en sterilisatie

Uw gezonde kat, hond én fret kunt u laten steriliseren of castreren (dus zowel  een vrouwtje - poes, teefje, moertje,  als mannetje  - kater, reutje, ram). Karin voor dieren castreert tevens konijnen (rammen) en cavia's (beertjes). Vooral  deze ingrepen is narcose nodig – Karin voor dieren gebruikt veilige narcose die niet langer duurt dan noodzakelijk is. Daardoor kunt u uw dier snel na de operatie weer ophalen ! Door een goede planning wordt uw huisdier meteen geholpen als u hem of haar komt brengen. U mag erbij blijven tot uw dier slaapt. Bij honden is dit zelfs zeer gewenst.  Het sneetje wat gemaakt wordt is klein en alle dieren worden onderhuids gehecht waardoor u geen (of hooguit één) hechting aan de buitenzijde ziet ! Uw hond of kat hoeft normaal gesproken geen kraag om. Het hechtmateriaal is altijd oplosbaar en het is niet nodig om terug te komen na 10 dagen (mag wel maar hoeft niet).  De operaties worden steriel uitgevoerd en daardoor is een antibioticum niet nodig. Pijnstilling wordt altijd gegeven en de tarieven zijn inclusief alles !

Tijdelijk castreren met implantaat

Zowel bij mannelijke honden (reuen van alle gewichten) als bij mannelijke én vrouwelijke fretten is het mogelijk door Karin voor dieren een zogenaamd implantaat onderhuids te laten inbrengen - hieruit komt geleidelijk een hormoon vrij - het is een alternatief voor castratie.  Dit implantaat heet Suprelorin en bevat deslorelin. Het is een veilige en omkeerbare manier om reuen én fretten tijdelijk onvruchtbaar te maken. De werking begint na ongeveer een maand en houdt bij reuen minimaal zes maanden aan (maar vaak langer) en bij fretten werkt het meestal wel 2 jaar.

Gebitsbehandeling onder narcose

Gezonde katten, honden en fretten zijn welkom voor het onder narcose laten reinigen van hun gebit – het tandsteen wordt verwijderd én het gebit wordt gepolijst. Indien nodig worden (loszittende) tanden of kiezen getrokken.  Ook voor het gebit van uw konijn kunt u terecht – dat kan noodzakelijk zijn bij te lange snijtanden en/of kiezen. Karin voor dieren heeft ook veel ervaring in de extractie (het trekken) van snijtanden bij konijnen in gevallen waarbij die tanden een verkeerde stand hebben, daardoor onvoldoende afslijten en permanent doorgroeien.

Kleine operaties - bijvoorbeeld verwijderen knobbeltje(s)

Bij Karin voor dieren bestaat de mogelijkheid kleine bultjes bij uw gezonde kat, hond of fret te laten verwijderen. Informeer naar de mogelijkheden ! In overleg met u wordt het bultje ofwel direct geopereerd óf het wordt eerst aangeprikt (punctie - een zogenaamd dunne naald aspiratiebiopt) - het hiervan gemaakte uitstrijkje wordt naar een gespecialiseerd laboratorium gestuurd voor cytologisch onderzoek. Op die manier is (in zo'n 80 % van de gevallen) van tevoren duidelijk wat voor soort bultje het is (goedaardig of kwaadaardig). Dit kan een voordeel zijn bij het opereren. Sommige tumoren moeten heel ruim worden weggehaald (b.v. mastocytomen) - als je dit van tevoren weet kan daar bij de operatie rekening mee worden gehouden. Na de operatie is het mogelijk het bultje op te sturen voor onderzoek - dit heet histologisch onderzoek. Hierbij wordt duidelijk welk soort bultje het was én of het 100 % verwijderd is. Of dit onderzoek al dan niet wordt gedaan beslist u zelf - uiteraard in overleg met Karin voor dieren.

Chippen

Chippen van alle katten, honden, fretten en konijnen inclusief registratie van de chip. Dit is zeer aan te raden voor alle dieren (en bij honden geboren na 31 maart 2013 al verplicht). Uw huisdier wordt voorzien van een transponder (= chip - ter grootte van een rijstkorrel) die via een onderhuidse injectie wordt geplaatst en levenslang blijft zitten. Met een speciale reader kan het nummer (15 cijfers) in de chip worden afgelezen. Het chipnummer wordt bij de registratie (bij databank PetBase) aan uw telefoonnummer (en eventueel adres) gekoppeld. Is uw huisdier weggelopen en wordt hij of zij ergens gevonden dan bent u als baasje snel opgespoord !

Scheren (half)langharige kat

Soms is het noodzakelijk uw langharige kat te laten scheren omdat de vacht helemaal vervilt is. Uw gezonde (half)langharige kat is welkom bij Karin voor dieren om onder een lichte narcose geschoren te worden. Tevoren wordt uiteraard met u besproken wat wel en wat niet geschoren wordt.

Gezondheidskontrole

Twijfelt u eraan of uw dier wel gezond is óf dat er toch iets aan hem of haar mankeert ? U bent niet de enige – dit komt vaak voor. Ook u kunt bij Karin voor dieren terecht ! Uw huisdier wordt onderzocht en de mogelijkheden worden met u besproken. Stel er is nader onderzoek nodig, dan wordt dat met u doorgenomen. Urineonderzoek kan door Karin voor dieren worden uitgevoerd. Ook bloedonderzoek kan bij Karin voor dieren worden gedaan – het bloed wordt afgenomen en naar een gerenommeerd laboratorium gestuurd voor een betrouwbare uitslag, die meestal binnen een dag bekend is. Vervolgens worden deze resultaten met u besproken. Als Karin voor dieren overig onderzoek adviseert - bijvoorbeeld een echo, röntgenfoto of scan – óf uw huisdier blijkt ziek te zijn, dan wordt u in overleg verwezen naar een dierenartsenpraktijk, dierenkliniek of dierenziekenhuis.

Second opinion

Wilt u een elders voorgesteld behandelplan doorspreken met een deskundig dierenarts dan kan dat bij Karin voor dieren. Vanwege haar ruime ervaring met zowel ziek als gezonde dieren krijgt u een deskundig en onafhankelijk advies.

Huisvisites

Heeft u geen vervoer óf bent u niet in de gelegenheid uw huisdier te vervoeren – sommige behandelingen bij gezonde dieren (denk aan vaccinaties) kunnen bij u thuis plaats vinden. Karin voor dieren komt dan naar u toe - uiteraard tegen een meerprijs.

Euthanasie

Als uw huisdier oud en op is, staat u vaak voor het nemen van een hele moeilijke beslissing. Karin voor dieren kan dit met u bespreken en u helpen om die beslissing al dan niet (al) te nemen. Het laten inslapen van een dier doet Karin voor dieren altijd heel rustig en ze neemt er alle tijd voor. Inslapen van uw trouwe maatje kan ook bij u thuis plaatsvinden.

Contactgegevens

  • Kerkplein 19
  • 4373 AA Biggekerke
  • 06 51 91 01 30
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Acties

Actie : chippen (inclusief registratie) van uw kat bij vaccinatie of castratie of sterilisatie voor slechts 21,50 Euro

Karin voor dieren - dierenarts voor gezonde dieren - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Elloro